onsdag 23. september 2015

Mitt første store prosjekt på lang tid!

- og også mitt første blogginnlegg på alt for lenge...Det er for lett å ty til Instagam for kjappe publikasjoner. Men jeg gir ikke opp. Lena (LeKaQuilt) gir meg inspirasjon til å fortsatt prøve å holde liv i bloggen - men da nytter det ikke med ett blogginnlegg hver 7 mnd.
Jeg har faktisk både sydd og laget litt forskjellig i år så noen blogginnlegg skal det bli.

I dag vil jeg vise dere mitt første større prosjekt på mange år. En hyttenabo spurte om jeg ville lage et sengeteppe og det sa jeg ja til. Hytta ligger på fjellet og etter å ha bladd i bøker og blader og stoffbunker ble bestillingen en log cabin i høstinspirerte farger.


Jeg hadde lest en artikkel av Marti Michell hvor hun varmt anbefaler å kutte alle biter ferdig på forhånd (med eller uten hennes spesiallinjal) og jeg lot meg overbevise til å prøve!

Dette blogginnlegget kan lese her : TWO TRICKS FOR PERFECT LOG CABIN BLOCKS
Jeg tror ikke jeg kommer til å sy log cabin etter gamlemåten heretter - det blir mindre kutting totalt og blokkene passer godt sammen ettersom lengdene er forhåndskuttet. Når alle blokkene var ferdig la jeg de først ut og organiserte de slik jeg ville ha dem:


Deretter la jeg blokkene i bunker rad for rad og nummerte dem for ikke å gå i surr!!


Når jeg syr dette samme i riktig rekkefølge og plukker fra riktig bunke så vips ser det slik ut og man ikke klipper mellom blokkene.

Jeg og hytteeieren ble enige om at det absolutt fineste til dette store teppet ville være få det quiltet på en longarm-maskin. Det har Lena (LeKaQuilt) gjort og det ble såå fint! Etter som høstfarger fra blader har inspirert teppet var det naturlig å velge et heldekkende quiltemønster med et blad i seg!


Takk for flott quilting Lena!

2 kommentarer:

LeKaQuilt sa...

Koselig å se deg på blogg en igjen😀 Takk for at jeg fikk quilte det flotte teppet.

LeKaQuilt sa...

Koselig å se deg på blogg en igjen😀 Takk for at jeg fikk quilte det flotte teppet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...