fredag 19. juli 2013

Stingsetting av kuleramme-quiltemønsterFra tid til annen får jeg det for meg at jeg skal prøve enda engang til med stingsetting av broderier til bruk på broderimaskiner. Dette har jeg aldri hatt noen opplæring i og er en selvlært røver...jeg har lest meg til en del grunnleggende programfunksjoner men motet svikter fort dersom mønsterideen blir litt mer komplisert enn enkle quiltemønster eller applikasjon av enkle geometriske figurer. Problemet er at jeg gjør det altfor sjelden og derfor bruker for mye tid til å sette meg inn i programmet igjen. Jeg bruker Embird og denne gangen har Lena på Lekaquilt både gitt inspirasjon fra sine frihåndsquilting av sirkler.

Lena har også testsydd broderiet på sin maskin for å se hvordan det ble sydd ut der. Det er nemlig noe festlig med å stingsette - selv om broderiet kan bli OK på din maskin så trenger det ikke bli det på en annen. 

Min første test av kulerammemønsteret så slik ut i ramma:Flere emner til sminkepunger er quiltet og ligger på hytta og venter på FERIESTART!

Når jeg ser hvor mye arbeid som kreves bak et godt stingsatt broderi så bøyer jeg meg i støvet for Linnea Fredriksson (www.linneaartline.com - galleri) som er min absolutte favorittstingsetter (se bildestrøm øverst til høyre på siden min). I begynnelsen lastet jeg ned mye gratismønster/freebies, men det har jeg nesten sluttet helt med - eneste unntak er når dyktige stingsettere gir bort "smaksprøver". Veldig ofte har jeg opplevd ergelige hendelser som at kontursting ikke treffer der de skal, broderiet blir skjevt og drar seg fordi stingretningen ikke er riktig i forhold til underlagssting osv. Det er bare ikke verdt å brodere noe man bare legger vekk eller kaster etterpå.

Jeg har tidligere laget et blomstermønster og et puslespillmønster (jeg tilstår at ideen til dette kom fra et quiltemønster Lena bruker på longarm-maskinen sin!!).

Og så har jeg jo laget en ugle til - flokken spres stadig for alle vinder og da må jeg fylle opp igjen.lørdag 13. juli 2013

Tortillavarmer

Det serveres ofte taco i helgene i vår familie - spesielt om vi er på hytta. Tortillalefser er populært og jeg har lenge hatt lyst til å lage en vattert varmer til tortillalefsene. Etter å ha søkt og kikket litt rundt på nettet kom jeg frem til en modell jeg likte hos Bente som har bloggen "Mitt Lappeliv" - hun har laget mange tacolefsevarmere.
Jeg hadde ikke noe mønster så jeg prøvde meg litt frem - her er prototypen. Det er nå prøvd i praksis og fungerer godt, og mye hyggeligere å legge på bordet enn lefser i aluminiumsfolie eller pakket inn i håndkle.Jeg ønsker dere gjester på bloggen min en riktig god helg videre!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...