tirsdag 30. oktober 2012

Nå ble det litt bedre!!

Jeg har ledd mye av "pølsebrødet" jeg lagde på søndag. Som på ingen måte lignet fasongen på den jeg trodde jeg skulle sy. Nå fantes det et bilde av originalen for pølsebrød-mønsteret også på den kinesiske bloggen - og det ligner i fasongen!!

Så jeg måtte prøve en gang til men den andre malen - og det ble klart mer i samsvar med hva jeg hadde tenkt meg! Morsom modell - kanksje litt mer toalettmappe - i alle fall størrelsen jeg lagde:


Sminkepungen med puzzlequiltingen er også ferdig sammen med sin halvsøster med blomsterquilting:


søndag 28. oktober 2012

Hmmm - ikke helt som jeg hadde tenkt?

På en av de mer tilfeldige søk rundt i bloggland etter inspirasjon fant jeg et bilde og maler til en sminkepung med et litt annerledes design. Bloggen var kinesisk, men selv med oversettelse på var det slett ikke noen instruksjoner å finne noe sted. Dette skapte noen utfordringer..Er den fôret? Er det vatt? Er malene med eller uten sømrom? Her lukter det en tur langt bak i stoffbunken etter teststoffer som kan ofres i et nokså usikkert testprosjekt...

Her er bildet av sminkepungen jeg hadde lyst til å lage:




Det var to maler å velge - en "kort" og en "lang" - og da valgte jeg åpenbart feil..Jeg gikk for "full pakke", fôr og vatt (strykevlieselin) og usynlige sømmer (vrangsydd fôr) for å være sikker på at utfordringen kunne sysselsette meg en stund... Jeg tror jeg sydde og sprettet opp glidelåsen i alle fall 3 ganger før det ble riktig med fôr og ytterside. Lurer på hvordan originalen ser ut inni...


Nå har jeg printet ut den "lange" malen så får vi se om jeg nærmer meg originalen! En del forenklinger blir det også - nå skal det quiltes og synlig sømrom skal tillates! Glidelåsen skal også syes etter det prinsipp jeg vanligvis bruker på mine sminkepunger! Fortsettelse følger!

fredag 26. oktober 2012

Flere kurver

Jeg blir visst ikke lei disse kurvene med hanker - her er 3 til - jeg måtte jo teste "Ruby"-stoffene jeg også. Nå er det helg og jeg har store forhåpninger om å få sydd i helgen siden husets jenter ikke trenger min sidelinjesupport denne helgen for en gangs skyld!! Og jeg er tom for kaffemansjetter igjen..

tirsdag 23. oktober 2012

Jeg klarte det!!

Som jeg blogget om i går, så fikk jeg så lyst til å stingsette (digitize) et quiltemønster som broderi med puslebrikker. I dag skulle det testes på noen blivende sminkepunger - jeg ble kjempefornøyd! Jeg er ingen proff stingsetter, men dette klarte jeg. Formen på bitene har jeg laget selv manuelt i Embird. Ikke noe "ferdiglaget" til hjelp her nei!


Tidligere har jeg stingsatt et blomstermotiv til quilting - det er blitt en del sminkepunger quiltet med dette gitt, men nå kan jeg jo variere..med 2 mønster..om jeg ikke frihåndsquilter dem da- eller quilter med ruter eller striper eller noe.


Da er husmor-sy-ferien over for denne gang og det meste er pakket ned klart for å fylle bilen (- ja, jeg mener FYLLE) - utrolig hva man tror man rekker og hvor mye man tror man MÅ ha med seg på en slik tur. Man vet jo aldri...

- Og  jeg tror jammen det må bli en stopp hos LeKaQuilt på vei hjem!


mandag 22. oktober 2012

For varme fingre - endelig

Flere har ventet på en ny omgang av disse kaffemansjettene - nå er en ny ladning klare! Om noen lurer på hva dette er så har jeg blogget om det her tidligere. Det har vært forstyrrende fint vær på fjellet i dag og litt besøk, så litt mindre sying enn de skyhøye forhåpningene. Men en annen spennende ting har jeg gjort - inspirert av puzzle-quiltemønsteret LeKaQuilt har øvd seg med har jeg stingsatt et quiltemønster til broderimaskina i dag. Det skal testet på noen sminkepunger i morgen så får vi se om det fungerer etter hensikten!


Morgenstund i særklasse...

Jeg måtte bare dele dette - en vakrere morgenstund skal man lete lenge etter - og kombinert med frokost uten å tenke på tiden, lesing av quilteblogger før symaskinen starter - bedre enn dette blir vel ikke livet??

søndag 21. oktober 2012

Ego-ferie? Batterilading? Mamma-pleie?

Så kom endelig muligheten - eller rettere sagt - jeg tok meg mulighet - for det passer jo aldri å avspasere et par dager fra jobben for å reise til fjells med bilen stappfull av stoff og sy-stash??

Abstinensen var stadig økende og nærmet seg uhåndterlige høyder - se bare forrige blogginnlegg fra mai??? Dette måtte det gjøres noe med! I dag forberedes en ny runde med "kaffemansjetter" - vatterte mansjetter som holder kaffen litt varm og skåner fingrene fra brennhete pappkrus. Med monogram blir dette koselige gaver og populære småting. Men nå var lageret tomt og stakkars Klara har ventet siden i sommer på levering av sin mansjett - nå kommer den Klara!! Bildet viser stoff til utside og innside.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...